In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen scholen en hulpverleningsorganisaties. Ik ben aan het werk geweest vanuit de rol als hulpverlener, als docent, als coach en als trainer.

Ik heb altijd een vol leven gehad. Met veel liefde en plezier maar ook met tegenslagen en pittige life events. Deze zorgden ervoor dat ik nog net wat harder ging werken of mijn best ging doen. Rugpijn hoorde er nou eenmaal bij, tot dat de pijn in mijn rug chronisch werd, wat uiteindelijk de trigger was voor chronisch piekeren, paniek, angst en een burn-out.

Na een lange (medische) zoektocht ben ik een training gaan volgen die werkt met het onbewuste brein. Ik heb geleerd gebruik te maken van de neuroplasticiteit van mijn brein: het vermogen van je brein om andere zenuwverbindingen aan te maken. Door de chronisch stressrespons te stoppen zijn mijn klachten verdwenen.

Certificering

Na het behalen van mijn opleiding als coach heb ik me mogen aansluiten bij NOBCO als coach op Practitioner niveau. Daarbij heb ik een intensief leertraject gevolgd waaronder systemische werken en NLP.

Jorien Oost is als Practitioner NOBCO/EMCC gecertificeerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches; www.nobco.nl. De kwaliteitskeurmerken van deze Orde garanderen professionele bekwaamheid. Het zwaartepunt van de toetsingen ligt op de uitoefening in de praktijk op basis van vaardigheden en resultaten. Om als Practitioner ook internationaal gecertificeerd te blijven, moet er vijfjaarlijks een herregistratie plaatsvinden.

“OOST coaching heeft mij geholpen om beter om te gaan met pijn en stress. Ik heb ik geleerd hoe ik pijn en stress kan herkennen en beheersen en hoe ik beter in staat ben om te functioneren in mijn dagelijkse leven, ondanks de uitdagingen die pijn en stress met zich meebrengen. Dankzij Oostcoaching heb ik geleerd om te accepteren wat ik niet kan veranderen, en heb ik geleerd om mijn energie te richten op wat wel in mijn macht ligt. Ik ben trots op de vooruitgang die ik heb geboekt.”

Sara